2017-12-17 - Gorredijk 1 - DIO Oosterwolde 1

Gorredijk 1 - DIO Oosterwolde 1       3 – 5

De trouwe lezer weet al een tijdje dat Gorredijk al weken in een hoek zat waar de klappen vielen en vandaag tegen DIO Oosterwolde kreeg het wederom het deksel op de neus, en wederom niet terecht.
In de laatste wedstrijd voor de winterstop wilde Gorredijk nog eenmaal aan het trouwe publiek laten zien dat het wel degelijk goed kan voetballen en thuishoort in de bovenste regionen van de derde klasse.
Het begon zeer voortvarend aan de wedstrijd tegen het hoog geklasseerde DIO, van enig ontzag was geen enkele sprake, en met de juiste instelling ging de ploeg van Jacob Russchen op jacht naar de drie punten.
In de 9e minuut werd er een vrije trap van de linkerkant genomen en was het aanvoerder Bergsma die op de juiste plaats stond en de bal feilloos binnen kopte en de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette.
Lang kon Gorredijk echter niet van deze voorsprong genieten, amper een minuut later viel de indraaiende vrije trap van de linkerkant zomaar achter doelman van der Woude en stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte.
Gorredijk was op dat moment de bovenliggende partij echter het vergat de kansen die het kreeg af te maken; tel daarbij op dat ook de goalie van DIO geen sterke indruk maakte vandaag.
Het was dus wachten op de voorsprong van Gorredijk en die kwam er; in de 38e minuut bereikte een uittrap van doelman van der Woude al de voorwaartsen; het doorkoppen van Johannes Veenstra was op maat en eindelijk na weken droog te hebben gestaan scoorde Mart van der Tuin eindelijk weer eens.
Met een 2-1 voorsprong voor de gasten werd de rust bereikt en zal het vooral in de kleedkamer van DIO hebben gedonderd; de ploeg speelde onder de maat en dit moest in de 2e helft recht gezet worden.
In het 2e bedrijf ging DIO inderdaad meer aandringen; het stoorde vroeger de opbouw van Gorredijk en vooral de dode spelmomenten ( corners) waren levensgevaarlijk.
Uit één van deze momenten viel ook de gelijkmaker; de corner in de 68e minuut werd van dichtbij ingekopt en bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte.
Dat Gorredijk al weken bezig was een gifbeker leeg te drinken was al bekend, maar vandaag zat het bodempje er ook nog in.
Rond de 70e minuut maakte de nummer 9 van DIO (Martijn Wieldraaier) ter hoogte van de middenlijn hands; scheidsrechter Dijk floot; wilde uit zijn zak de gele kaart pakken (wat dan de 2e zou worden) zag dat het om de nummer 9 betrof en gaf de kaart niet.
Nu kun je zeggen maak je niet druk om een gele kaart maar het was wel erg wrang dat juist deze speler vervolgens een zuivere hattrick scoorde en zo de winst wist binnen te halen voor DIO terwijl hij dus op dat moment eigenlijk niet meer op het veld had mogen staan.
Dit alles niets ten nadele van Martijn Wieldraaier; een uitstekende voetballer die zijn kansen pakte op het moment dat hij ze kreeg maar het gaf wel aan in wat voor hoek Gorredijk zit.
Dat Gorredijk nog een keer wist te scoren (wederom Mart van der Tuin) was voor de statistieken en zo eindigde de wedstrijd in een 3-5 overwinning voor de ploeg uit Oosterwolde.
Zoals vorige week al aangegeven snakt Gorredijk naar de winterstop en na vandaag is het dan (gelukkig) zover; het kan de wonden gaan likken en zich gaan opladen voor de 2e seizoenshelft; hopende op terugkerende (geblesseerde) spelers, betere resultaten en de kater van de 1e seizoenshelft wegspoelen.
Voor Gorredijk begint de competitie weer op 28 januari met een uitwedstrijd tegen Wijster maar voor nu wensen spelers, begeleiding en alle anderen van de vv Gorredijk iedereen hele fijne feestdagen.