2017-10-08 - Gorredijk - Lemmer

GORREDIJK 1 -- LEMMER 1 4-0 Gorredijk trad vandaag op het eigen sportpark aan tegen Lemmer; de degradant uit de tweede klasse wist in het prille seizoen nog geen wedstrijd te winnen en keerde ook vandaag weer met lege handen huiswaarts. Aan de kant van Gorredijk lijkt de lijst met afwezigen met de week te groeien; deze zondag waren Fokko Posthumus en Johannes Veenstra afwezig. Vanwege de grote hoeveelheden regen op zaterdag was het hoofdveld van de Blauw-Witten niet bespeelbaar en werd er uitgeweken naar het kunstgras. Door deze omzetting begon de wedstrijd een kwartier later maar om kwart over twee rolde de bal eindelijk. Het eerste kwart van de wedstrijd was redelijk in evenwicht, het bekende aftasten en in het ritme komen was ook vandaag voor beide ploegen van toepassing; Gorredijk kreeg wel steeds meer het overwicht en creëerde ook wel een aantal kansen maar het vizier stond op dat moment nog niet op scherp, en ook de lat stond een voorsprong in de weg. De ploeg van Jacob Russchen kwam echter na 30 minuten spelen toch op voorsprong; bij een aanval over de linkerflank werd de bal op de rand zestien panklaar gelegd voor Milan van der Zee die met een droge schuiver de thuisploeg op voorsprong zette. In het tweede bedrijf gebeurde er weer van alles; als eerste werd in het beging van de tweede helft de assistent-scheidsrechter van Lemmer weggestuurd door de leidsman; het niet eens zijn met een beslissing is tot daar aan toe maar het onophoudelijk commentaar leveren ging de arbiter van dienst te ver; echter volgens de Lemmerse bank was er geen vervanger en besloot scheidsrechter Struijs de wedstrijd te staken. Na veel overleg, zowel binnen als buiten de lijnen, besloot uiteindelijk trainer Maarten de Jong maar de vlag ter hand te nemen en kon er verder gevoetbald worden. Gorredijk creëert daarna kans op kans maar zoals eerder vermeld stond het vizier niet op scherp en had het de hulp van de Lemmerse goalie nodig om de voorsprong verder uit te bouwen; keeper Bart-Jan de Jong plaatste een doeltrap zo in de voeten van Mart van der Tuin waarna van der Tuin de bal alleen maar breed hoefde te leggen waarna wederom Milan van der Zee de bal meedogenloos tegen de touwen joeg. Menigeen op het sportpark dacht dat de wedstrijd nu wel gespeeld was echter nu diende het volgende incident zich al aan; de begeleidingsstaf van Lemmer werd nog verder uitgedund als er vanaf de kant commentaar werd geleverd op de scheidsrechter en de “dader’ achter de hekken werd gestuurd. Als het einde van de wedstrijd begint te naderen was er weer een prima aanval van Gorredijk, nu over de rechterkant, en het was wederom Milan van der Zee die met een streep de stand op 3-0 zette. Als de aftrap is genomen is het de arme Bart-Jan de Jong die wederom blundert; in de zestien dacht hij simpel Mart van der Tuin uit te kunnen kappen echter dit mislukte volledig waarna het voor van der Tuin een koud kunstje was om de bal in het lege doel te schuiven en werd de eindstand van 4-0 voor de thuisploeg bereikt. Enig smetje aan Gedykster kant was dat voorstopper Jesmer Schots gedurende de wedstrijd 2x een gele kaart kreeg voor dezelfde overtreding en met rood het veld moest verlaten. Maar al met al kon Gorredijk weer drie punten toevoegen aan het totaal in een zeer matige wedstrijd maar daar maalde achteraf niemand om.