2017-10-01 - Steenwijker boys 1 - Gorredijk 1

Vandaag mocht de ploeg van Jacob Russchen afreizen  naar Steenwijk voor de wedstrijd tegen Steenwijker Boys; de laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in competitie verband dateert alweer van 5 jaar geleden en toen deelden beide ploegen de punten.
Daar waar voor de Blauwhemden vorige week ,tegen Renado, het venijn in de staart zat werd vandaag het verdere verloop van deze wedstrijd bepaald door de eerste 15 minuten.
Steenwijker Boys vloog vanaf het begin signaal uit de start blokken; het wilde snel druk zetten en dit ging vaak gepaard met veel verbale ondersteuning.
Gorredijk probeerde, zoals elke week, het eigen spel en ritme te vinden en in de 15e minuut constateerde de arbiter van dienst in de beruchte 16 een overtreding die w.s. veel toeschouwers op sportpark de Koperberg niet hebben gezien.
De scheidsrechter was echter onverbiddelijk en de bal ging op de stip; de protesten van Steenwijkse kant zijn niet van de lucht en vooral de nummer 6 ( de dader) deed een stevige duit in het zakje.
Nadat de ogenschijnlijke rust is weergekeerd was het Mart van der Tuin die vanaf 11 meter de score opende en de 0-1 op het bord zette.
Vanaf de aftrap bleef het aan Steenwijkse kant onrustig en het was wederom de nummer zes die in woord en gebaar nogmaals zijn ongenoegen uitte en dus met zijn 2e gele kaart mocht vertrekken.
Dan was er ook nog enige ophef bij de dug-out van Steenwijker Boys en het resultaat daarvan was dat de assistent scheidsrechter van Steenwijker Boys door de leidsman werd weggestuurd.
Kortom dit alles had verder niets met voetbal te maken en was ook verder het beeld van de 1e helft, veel praten, het spel lag veel stil en de thee moest dus maar bezinning brengen.
Het 2e bedrijf is amper een paar minuten oud als Gorredijk de voorsprong verder uitbouwt; aanvoeder Bergsma mocht  aan de linkerkant van het strafschop gebied een vrije trap nemen en Bergsma krulde de bal keurig in de boven hoek en  was de stand 0-2 voor de bezoekers.
Gorredijk kreeg in die fase van de wedstrijd steeds meer de overhand; Steenwijker Boys ging achterin 1 op 1 spelen en probeerde met lange ballen de voorwaartsen te bereiken.
Na een half uur in de 2e helft was er een prima aanval over de rechterkant die uiteindelijk aan de linker kant uitkomt waar Hylke Bergsma de bal simpel binnen wist te tikken; 0-3.
De strijd was dan wel gestreden maar Gorredijk bleef op zoek gaan naar doelpunten en het was in de 81e minuut Mart van der Tuin die met een mooie lob, na een lange bal van achteruit, de Steenwijkse goalie het nakijken gaf en de 0-4 noteerde.
Kort daarna lag de gehele Steenwijkse defensie open en was het wederom aanvoerder Bergsma die de uiteindelijke score op het bord zette 0-5.
Na precies 90 minuten vond ook de scheidsrechter het wel welletjes en pakt Gorredijk, dik verdiend, de eerste 3 punten van dit seizoen.
Volgende week komt de ploeg uit Lemmer naar het sportpark van Gorredijk.

Boy Willems.