Volg ons op twitter

Partner VV Gorredijk

Menu openen

2017-09-24 - Gorredijk 1 - Renado 1

Gorredijk  1   --  Renado   1                                       1-1

Gorredijk start competitie met remise.

Onder heerlijke omstandigheden startte vanmiddag de competitie 2017-2018; Gorredijk, kampioen vorig seizoen in 4B, mocht het opnemen tegen de kampioen van 4A; Renado.
De ploeg van Jacob Russchen kampte in de aanloop naar deze wedstrijd in de gehele voorbereidingsperiode al met personele problemen en deze middag was het niet anders; door diverse omstandigheden ontbraken nog een aantal spelers.
Om klokslag 14.00 begon de bal weer voor het eerst te rollen dit seizoen en het was Gorredijk dat gelijk het initiatief naar zich toetrok; met verzorgd voetbal zocht het naar mogelijkheden en werd de defensie van Renado al wat onder druk gezet; na een kwartiertje aftasten was er de eerste mogelijkheid voor Gorredijk; het schot van Tristan Bijlsma gaat maar rakelings voorlangs en kwam de defensie van Renado met de schrik vrij.
Echter direct daarna vond de tegenstoot van de mannen uit St. Nicolaasga al plaats; vanuit buitenspel mocht de spits van Renado op keeper van der Woude afgaan echter deze bleef goed naar de bal kijken en plukte het leder van de schoen en bleef het nog 0-0.
In de 24e minuut is het goalgetter Mart van der Tuin die met een bekeken schot de lat weet te raken  maar bleef de stand nog steeds gelijk.
Het loon naar werken voor Gorredijk kwam toen de thee al stond te trekken; het schot van Milan van der Zee werd door de goalie van Renado nog wel gestopt echter  hij was machteloos in de rebound die door Jelmer Posthumus werd binnen getikt  en was de stand 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.
Bij deze stand gaan beide ploegen rusten en kon het in grote getale opgekomen publiek een verfrissing halen .
In het tweede bedrijf werden de bedoelingen van Renado vanaf het eerste fluitsignaal direct duidelijk; het kroop meer uit de schulp en probeerde Gorredijk vanaf het begin onder druk te zetten; waar Renado in de eerste helft wat afwachtte en loerde op de fouten van de Blauw- Witten pakten ze in het 2e bedrijf meer het initiatief.
De rollen  waren nu omgedraaid; Renado zocht de aanval en Gorredijk loerde op de counter; het tempo ging van beide kanten ook omhoog; werden er pittige, maar sportieve duels uitgevochten en tikte de klok voort nog in het voordeel van Gorredijk.
Van beide kanten waren er kleine kansjes/mogelijkheden maar met name aan de kant van de bezoekers stond vandaag het vizier nog niet geheel op scherp.
Richting de 90 minuten begon aan beide kanten ook de vermoeidheid toe te slaan en maakte beide oefenmeesters gebruik van de wissels; en was het Gorredijk ,dat soms met kunst- en vliegwerk, de voorsprong nog steeds wist vast te houden.
Echter het venijn zat deze middag in de staart; in de 89e minuut  heeft doelman van der Woude een hoge voorzet niet klem en was het voor de bezoekers een koud kunstje om de eindstand binnen te tikken.
Na 94 minuten vond leidsman Achtien het welletjes en deelden beide ploegen de punten .
Al met al een terechte punten deling van twee ploegen die bij het begin van dit seizoen direct hun visitekaartje hadden afgegeven.

Boy Willems